Zelfsturende Teams in de IT (SCRUM)

Bedrijfskunde sociëteit Midden
De bedrijfskunde sociëteit Midden Nederland organiseert één keer per kwartaal een activiteit voor bedrijfskundigen in de regio waarbij zij kennis maken en kennis delen. Graag nodigen we je uit voor de bijeenkomst op 24 maart.

Alle thema's voor de breed geïnteresseerde Bedrijfskundige

Ook dit thema 'zelfsturende teams' wordt aangevlogen vanuit de bedrijfskundige invalshoek. In 2 uur tijd snuffelen, kennismaken en met voldoende bagage naar huis om mee te praten over het onderwerp. En het laatste uur napraten met je collega-bedrijfskundigen. Altijd interessant, praktisch en gezellig.

Thema: Zelfsturende Teams in de IT

Vanaf de geboorte van de IT zijn er ook IT-projecten. De ontwikkeling van deze IT-projecten is er eentje van “beheersing” geweest: IT-projecten moeten vanaf de dag dat ze starten “in control” zijn: voorspelbaar, budgetteerbaar en opleveren wat gevraagd wordt. 

Recent zijn er in de IT ontwikkelingen gaande, die sterk lijken op het formeren van zelfsturende teams: teams met gebruikers, ontwerpers, programmeurs en testers die samen bepalen en beslissen welke IT-functies hoe gebouwd gaan worden. Deze ontwikkelingen worden wel samengevat onder de noemer “SCRUM”. Scrum is een uitgewerkte methode die de samenwerking in het zelfsturende IT-team beschrijft en voorschrijft. De methode heeft sinds kort een grote vlucht genomen, omdat aangetoond is dat het werkt en betrokkenen zijn er enthousiast over. IT-afdelingen van grote bedrijven als de Dienst Uitvoering Onderwijs, het CJIB en ook ING stappen over op SCRUM.  

Jan van Beek - Manager bij het succesvolle IT-bedrijf “Quintor” - gaat ons op enthousiaste en energieke wijze vertellen wat SCRUM is, hoe het werkt en over zijn positieve ervaringen met SCRUM. Niet alleen een verhaal, we mogen ook aan het werk! 

Aanmelden

Gebruik de knop rechtsboven om je aan te melden of mail het BRUG-secretariaat.

Datum

Datum: 
24 maart - 18:00
Plaats: 
Leusden, De Heiligenberg

Programma

Het programma

18.00  Ontvangst en aangeboden warme maaltijd
19.00  Start inhoudelijk programma
21:00  Afsluitende borrel

Locatie

De Heiligenberg
Heiligenbergerweg 5
3833 AC Leusden

Deelnemers

Login om te zien wie deelneemt.

Plaats jouw opmerking of vraag

Login of registreer om te kunnen reageren