Masterclass ‘authentiek en situationeel leiderschap’

Activiteit: 
Masterclass ‘authentiek en situationeel leiderschap’
Hoofdafbeelding: 
Subafbeelding(en): 
Verslag: 

 

 

Maandagavond 22 april vond de kick-off plaats van onze nieuwe bedrijfskunde sociëteit Midden Nederland. Wij hebben ons thuishonk gevonden in buitenplaats De Heiligenberg, een statig en groots gelegen voormalig klooster in Leusden. De kick-off gebeurde in stijl met het onderwerp ‘authentiek en situationeel leiderschap’.

De spreker van de avond, Matthijs Vermoolen, presenteerde het Vitalent groeimodel, waarin een veelheid aan bedrijfskundige kenniselementen met elkaar worden verbonden. Hij schreef hierover onder meer het boek Managers, Mantra’s en Mythen. Tijdens het eerste deel van de avond werden aan de hand van zijn model relaties uit de doeken gedaan tussen onder meer persoonlijkheid (Big5), basisemoties, leiderschapstijlen- en rollen (Quinn), organisatievormen (Mintzberg) en organisatieontwikkeling en groeicrises (Greiner).

Tijdens het tweede deel speelden we het Vitaliteits(kaart)spel. In twee groepen deelden de aanwezigen hun eigen leiderschapskennis en –ervaring met elkaar.  Aan de hand van statements op de kaarten - die de verschillende leiderschapsrollen vertegenwoordigen – presenteerden zij zichzelf en probeerden de kaarten die zij op zichzelf van toepassing vonden ‘toe te eigenen’. Dit leidde tot  competitief gedrag, waarbij de authentieke stijlen soms zeer situationeel werden ingezet... met de nodige lachsalvo’s tot gevolg.

Na een gezellige afrondende borrel, waarbij het netwerken dat tijdens het kaarten was begonnen zich voortzette, gingen de aanwezigen in prima stemming huiswaarts. Met een leuke denk- en doe-ervaring in het achterhoofd. Meer weten over het groeimodel? Het is - net als diverse artikelen over organisatieontwikkeling en informatie over het Vitaliteitsspel - gratis te downloaden van de Vitalent website!

Zie voor meer informatie: www.vitalent.nl (model, artikelen en dienstverlening) en www.managementmantra.nl (boek).