Het klantbrein ontrafeld

Activiteit: 
Workshop: Het Klantbrein ontrafeld, met tools naar huis!
Hoofdafbeelding: 
Subafbeelding(en): 
Verslag: 

Verkopen in zakelijke markten verandert razendsnel. De klant zit stevig in de ‘driver’s seat’ en heeft dankzij het internet, sociale media en mobiele technologie altijd en overal de beschikking over een overvloed aan informatie. Op 12 mei verkenden we met een groep van 15 BRUG alumni en introducés welke vragen (en antwoorden) dit oproept voor marketing en salesteams in B2B.

Er zijn anno nu nog genoeg bedrijven, middelgroot, groot en klein die hun salesmensen en andere ‘client facing professionals’ vooral zoveel mogelijk kopjes koffie met prospect en klant laten drinken. En marketing de opdracht geven te blijven adverteren in vakbladen, beurzen op te zetten en waar mogelijk ook nog wat online banners te plaatsen. Het alternatief is te vinden in het beter aantrekken (inbound) van relevante prospects door nuttige of prikkelende content, en het omzetten daarvan in enthousiaste klanten en het benutten van inzichten in het klantbrein. ‘Brainbound’ noem ik dat.

In het voorstelrondje bleek dat de deelnemers niet alleen om diverse redenen ’s ochtends ‘uit hun bed’ (of zelfs van hun matje) kwamen en ook vanuit uiteenlopende bedrijven qua sector en omvang op zoek zijn naar nieuwe antwoorden op de vraag hoe op relevanter manier in contact te komen met (nieuwe) klanten. De drie succesfactoren anno nu in B2B – aandacht, emotie en tijd – passeerden de revue aan de hand van meerdere voorbeelden en korte vragenrondjes. Voorbeelden uit de praktijk van de deelnemers zorgden voor mooie interactie en – hopelijk – nieuwe inspiratie en inzicht. De inhoudelijke sessie werd afgerond met een korte bespreking van het 10-stappenplan uit mijn boek ‘Br @ inbound Marketing, nieuwe online verkoopstrategieën in B2B’. Een (voor velen te korte) borrel sloot de avond af.

Voor diegenen die niet aan deze sessie hebben kunnen deelnemen: volgens de deelnemers (feedback gemiddeld een fraaie 7,7) heb je wat gemist! Mocht je daarom de presentatie willen terugzien (althans de plaatjes bij het praatje), dan kan dat. Referenties bij mijn boek en een samenvatting zijn hier beschikbaar. Wil je mijn boek bestellen, dan kan dat ondermeer via Managementboek. Heb je andere vragen, neem dan contact op via twitter, via email paul@dutchmarq.com of telefonisch op +31 6 573 22222.

Paul Hassels Mönning 

Klik hier voor de deelnemerslijst en contactgegevens