Bedrijfsbezoek NedTrain

Activiteit: 
Bedrijfsbezoek NedTrain
Hoofdafbeelding: 
Subafbeelding(en): 
Verslag: 

Maandagavond 7 oktober waren we te gast bij NedTrain in Haarlem. Hier zagen we een indrukwekkend productieproces in de praktijk, waar diverse elementen van Lean Manufacturing worden toegepast. NedTrain R&O in Haarlem is onderdeel van Nedtrain, het onderhoudsbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen. Op de vestiging in Haarlem werken zo'n 700 mannen en vrouwen aan de modernisatie en renovatie van treinen.

Grootste modernisatieproject
Wij kregen een rondleiding langs de 15 standen (stations) van de 'productielijn' van het grootste modernisatieproject ooit in Haarlem: de ombouw van de ruim 20 jaar oude dubbeldekker stoptrein tot hypermoderne intercity. De rondleiding werd verzorgd door Erik Koning, het zeer enthousiaste hoofd van de productie. Hij nam ons tijdens een ruim twee uur durende rondleiding mee langs de in bedrijf zijnde (want in twee ploegen werkende) lijn. Diverse elementen van lean manufacturing kwamen hierbij aan bod. In de logistieke toevoer (Just-in-Time toeleveren), in de inrichting van de lijn: zoveel mogelijk gericht op een logische stroom en met een vaste takttijd, en in diverse andere delen kwam dit naar voren.

Durven verbeteren
Erik sprak ook zeer open over de vele verbetermogelijkheden die er nog zijn, en de uitdaging om daadwerkelijk een gedragsverandering bij de medewerkers te bewerkstelligen.

Kortom: een zeer geslaagde avond, zeker dankzij de openheid en hartelijke ontvangst van NedTrain en Erik, waarvoor veel dank! Er was een zeer goede opkomst, waarbij we zelfs potentiele deelnemers hebben moeten teleurstellen vanwege de maximale groepsgrootte. Mocht je dit bedrijfsbezoek gemist hebben en daar nu toch met enige spijt op terug kijken... Treur dan niet te lang en houd de BRUG-activiteitenagenda in de gaten voor vele andere leuke, interessante en gezellige activiteiten!

De deelnemers
Wil je contact leggen met een van deelnemers? Ga naar de Deelnemerslijst en klik op de foto's voor alle persoonlijke informatie.

Evaluatieformulier, graag even invullen
Verzoek: voor het verbeteren van onze activiteiten, wil je het bijgaande evaluatieformulier invullen. Graag mailen naar info@brug.net.