Zelfsturende Teams in de IT (SCRUM)

Activiteit: 
Zelfsturende Teams in de IT (SCRUM)
Hoofdafbeelding: 
Subafbeelding(en): 
Verslag: 

Workshop Agile/Scrum

Maandagavond 24 maart hebben 15 mensen deelgenomen aan de workshop Agile/Scrum bij de bedrijfskunde sociëteit Midden Nederland. In de prachtige omgeving van Landgoed de Heiligenberg hebben we, onder begeleiding van Jan van Beek van Quintor, spelenderwijs de essenties van Agile en Scrum geleerd.

Jan putte bij het illustreren van deze essenties uit een groot aantal aansprekende voorbeelden uit de praktijk. Na de workshop had iedereen de essenties van Scrum tussen de oren, waarbij zaken als de rol van de product owner, no changes tijdens de sprint en zorgen dat zaken helder (Ready in scrum-termen) zijn voor je ze inschat en oppakt, goed zijn blijven hangen.

Ook een belangrijk leerpunt was, dat als je voor Scrum kiest je ook alle zaken die Scrum tot Scrum maken moet inrichten en uitvoeren, zoals het invullen van de rollen van teamlid, scrummaster en product owner, het houden van alle scrumsessies, sprint planning, daily standup, demo en retrospective en het hebben van een scrumbord, burn down chart, product en sprint backlog. Doe je dit niet, dan kom al snel in een SINO-project terecht waarbij je "Scrum In Name Only" doet.

Aanbod voor BRUG-leden
Voor alle deelnemers smaakte dit naar meer. Jan bood BRUG-leden aan om zich op te geven voor de seminars Enterprise Agile/Scrum van een dag over dit thema die Quintor maandelijks kosteloos organiseert in Groningen en Amersfoort.

Opgave via de website van Quintor

Voor vragen kan men Jan ook persoonlijk benaderen via 0634782533 of jvanbeek@quintor.nl

Zie ook de deelnemerslijst bijvoorbeeld als je nog een collega wilt benaderen